tisdag 9 januari 2024

Hur kan en ha sex i 3 h och bara vilja ha mer? Endast hungern sätter stopp!

 

Vi pratar såklart om matsex! Förmodligen är Frankrike enda landet där det kan förekomma… Men vi tar det från början. Äntligen så rullade vi till gränsen mellan Tyskland och Frankrike, närmare bestämt Speyer där vi övernattade i skogen 😊 En härlig morgonpromenad i skogen som fortsatte ut bland otroligt häftiga sparrisfält! En maffig siren ljuder 8:30 av introt till Superman och det är inte musik utan en tuta!

-          Wath the häck is happening?

Jag ser ett ”typ älgtorn” och klättrar upp för att se bättre, men råkar då väcka en snubbe som övernattat i tornet. Jag hinner sända en tacksamhet till att jag hejdade min impuls på att gå nattpromenad i skogen med pannlampa innan jag börjar att springa mot landsvägen, det måste vara ”bondeupproret”.

Alltså, det är med tårar i ögonen och gråten i halsen som jag bevittnar denna protest. Milslånga ringlande köer av traktorer! Det tutas och nästan alla har verkligen bemödat sig på att skaffa glada, intresseväckande signaler. Det vinkas och det skrattas, medtrafikanterna har förståelse och med stor respekt fogar de sig till situationen. Och det mest tårdrypande är att de (typ alla) som är beroende av bönderna sluter upp i kortegen. Mängder med fraktbolag, tradare efter tradare har slutit upp och det är som en tutkonsert delux!

Vi är i Tyskland, sympatiserar bönderna med Frankrike och är på väg dit! Eller är det i Tyskland det händer? Jag är så himla snål med ”surfen” då det inte är bara att vara ute en längre tid. Så nu drar vi över till Frankrike och försöker få reda på hur det ligger till!

WOHO nu kommer vi! Den nordvästra delen i Frankrike är väldigt Tysk/Fransk och de talar lika gärna båda språken. Dessvärre då vi endast kan några hälsningsfraser, men fördelen är att vår otroligt ringrostiga engelska klättrar upp på pallplats och ger oss självförtroende 😊

Men det är nu förspelet börjar… Vi stannar till vid gränsen för att tanka och hamnar i en affär som har allt inklusive mat, och så finns det ju mat eller mat. Alltså herregud vilka råvaror, vilket extra allt! Vi skulle ha mjölk och juice, det fick vi under 1,5h! Svårt att slita sig. Vi lyckade till slut att ta oss vidare till Soufflenheim där vi bosatte oss (en plan och fin parkering mitt i byn). Byn är känd för sin keramik sedan bronsåldern, vilket gjort att byns byggnader har påkostats med otroligt fina utsmyckningar. 

Våren är kommen men det är skitkallt! Blåser och är minusgrader på natten men dagen då solen kommer fram överglänser kylan. Alla våra övergångskläder till sommaren utgör vår dagsmundering! Men visst är det vackert? Hägg och Hassel blommar, någon typ Tibastbuske och Bellis i gräsmattan. Har preppat med allergimedel men ännu inte känt av något 😊

Vi gör en tillflykt till den vackra kyrkan Église St-Michel (1881) som krukmakare har smyckat. Elever i kyrkans närliggande skola har dessutom smyckat inför julen.  Peder vill in i biktbåset men Hallå lite respekt! Vi försöker insupa lugnet men framför allt värma oss sedan drar vi vidare på vår ”pilgrimsfärd”.

Från att vara ganska tveksamma över om det är värt ett stopp i en by som är känd för krukmakeri så har vi verkligen ändrat vår uppfattning! Det är så värt och häftigt. Tur att vi har ont om plats för det som inte finns med på bild är alla formar, grytor och extra allt som är så häftiga.

Och så otroligt trevliga människor. Det finns fler historier om hur och var källan till denna speciella lera finns, det går långt tillbaka i tiden och Barbarossa har definitivt med det att göra.

Han, denna drejande man var inte trevlig, men skicklig. 

Allt dekoreras för hand, så ett otroligt hantverk är det.

Detta var också häftigt! På ena sidan av gatan fanns det en pizzaautomat, där en kunde baka sin ”egen” pizza på 5 minuter! På andra sidan så fanns ”min” pizzaugn!

Men det blev ingen pizza och inga andra otroligt fina lerkrus men det bidde en liten näpen ting där chillimajo passade perfa!

Nu till matsexet! Väldig få bilder men vi råkade hamna i en mataffär igen och hjälp men det är helt fantastiskt, måste upplevas! Nästan allt finns över disk, ost, skaldjur, kött och extra allt. Nästan allt är färskvaror, vilket utbud och allt är fräscht. Ja till exempel så tror jag att det fanns flera hundra olika ostar (om vi räknar in olika tillverkare). Och en självklarhet är ju om du vill ha en hummer så köps den såklart levande 😊

Eller varför inte en kanin till middag?

Inga problem att få tag på hjärtslag här inte. Specialerbjudande på nötköttstunga med extra allt 😊

Priserna är lite dyrare i Svenska kronor mätt men om en ens får tag på dessa kvalitetsvaror så är det väldigt låga priser i Frankrike. Men vad bidde det då? Jo budgetvarianten räckte till lite basvaror och en enorm baguette samt en ost. Och såklart, det som inte kostar just något VIN!

Resan gick vidare och vi planerade att hamna hos en Cremant vinbonde, som dessvärre inte var hemma :( På resan dit så navigerade vi oss på tok för långt in i Strasbourg och bröt mot typ alla regler för vad som var tillåtet att åka för en bil över 3,5 ton. Tack och lov så råkade vi inte på några 3 meters tunnlar och ingen POLICE i sikte så nu har vi många pengar tillgodo😊 Blir till att fixa en bättre navigator som tar hänsyn till även vikten i fortsättningen. Vi bor nu strax utanför Moselheim som säkert har mycket att erbjuda.


























4 kommentarer:

  1. Så kul att få ta del av er resa 🥰

    SvaraRadera
  2. Biktbåset, där kan han bli kvar länge 😂.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ja jag försökte få honom att stanna där och sno med mig en fransos, men han är så ihärdig ;)

      Radera

Kulturella vi rullar vidare på jakt efter romarspår utmed Silvervägen

Vi har rullat in i spännande områden där de varnar för det iberiska lodjuret! Från att varit utrotad i 30 år så har den återinvandrat och st...